Systemy RPG. Strona: 3

Dodano: 2009-06-02 13:41

Ale już na szczęście po maturach, z czego osobiście już zaczęłam korzystać;]

Co do muzyki, uważam że jest nierozłącznym elementem sesji. Buduje nastrój.

Dodano: 2009-08-08 18:26

Mniam...

Dla mnie niestety w RPG nastały ciężkie czasy...

Z tego co grałem to nie było tego za wiele bo raptem Druga odsłona "Młotka", Legenda 5 Kręgów - o której znajomy zwykł mawiać że to system w którym tworzysz postać do umierania, do tego troszkę męczyłem "Ziemiowstrząsa" - Earthdawn, "Cyber 2020" i raczej rzadko spotykany w Polsce Robotech - zrobiony w oparciu o anime Macross.

Zdecydowanie spróbowałbym zagrać w sagę o wąsalach (Dzikie Pola) i to najchętniej w Larpa, co by dokładniej wczuć się w klimat czasów...

Wampir Maskarada... hmmm tylko Larp, ale muszę powiedzieć że jedno z lepszych wspomnień jakie wiąże się u mnie z RPG - było nas tak ze +20 osób i w sesji roiło się od harpii, inkwizytorów, outsiderów, Sabatowców szpiegujących szeregi Camarilli, wszędzie kręcił się porąbany Malkavian a nad wszystkim czuwał wszechwładny książę posiadłości - a przynajmniej zdawało mu się że czuwa

Niestety jak już wspomniałem dla mnie te czasy się skończyły, a zagrałoby się w coś...

Na pocieszenie została mi jedynie Historica na necie gdzie po czasie odpoczynku myslę czy nie zacząć grać ponownie - całkiem fajna internetowa gra tocząca się w klimacie antycznego Rzymu - w pierwszych latach naszej ery, nieszczęsliwie sporo tam luk historycznych ale całość jest sympatyczna :)

Dodano: 2010-01-27 23:06

Nom pograł bym w coś. Niestety w moim towarzystwie rzadko, która osoba gra w Rpg a sesje w 3/4 osoby wraz z MG to nie jest to. Tak więc może ktoś by coś poprowadził. PBF a może real.

Dodano: 2010-01-28 04:46

A no, pogralby czlowiek. Ile to juz bez sesji? Ze 4 lata? Ale tak to bywa jak wszyscy ze starej gwardii wpadli w pulapke szarego zycia, a zamiast w rpg wola grac w WoWa

Obojetna mi byla mych ofiar udreka

Dodano: 2010-01-28 09:18

swego czasu to się grało w Kryształy Czasu i CyberPunk 2020, nawet w Wilkołaka, potem grałem i prowadziłem (rzadko) systemy autorskie.

Dodano: 2010-01-29 15:55

Nom ja obecnie mogę poprowadzić wiedźmina, wampira maskaradę no i dwa systemy autorskie . Pułapka życiowa zwana WoWem... tak tak też w to grałem, wciąga po uszy, ale jak wszystkie mmo

Dodano: 2011-07-07 13:33

Ja ubóstwiam cały świat mroku. Najlepsza postać jaką grałam to Ravnos 6 pokoleniowy. Total diabolizm total iluzja. Najpiękniejszy numer to kiedy stwarzasz dla kogoś inną rzeczywistość i go w niej zamykasz.

Dodano: 2011-07-07 15:15

Ja od ładnych paru lat nie grałem ale to sie zmieni w przyszły weekend. będzie sesja w Warhammera. ciekawe czy jeszcze będe umiał grać :)

Dodano: 2011-07-07 15:33

w warhammera też bym se pograła. Najlepiej Rudą z wioski obok. Zna się na rzeczy jak coś trzeba naprawić i zna wszelkie plotki. Uczyła się walki i języków u sąsiada krasnoluda.

Dodano: 2011-07-07 19:53

Ja mam ostatnio przerwę, coś się nie klei. Za to niedawno miałam okazję poprowadzić swoją pierwszą w życiu sesję, oczywiście w Warhammera. A może to nie takie oczywiście? Kiedyś wydawał mi się jedynym systemem na świecie, ale to było w latach 90tych, moich licealnych, gdy faktycznie prawie nie było mowy o innych systemach w Polsce. A dzisiejsi licealiści to chyba mają w czym przebierać i WH już nie wydaje się taki jedyny...

<ech.. nostalgia>

Sesja w Warszawie Dodano: 2011-07-09 11:56

Prowadzi ktoś może sesje w cyber punka w warszawie, bo z chęcią bym zagrała

Dodano: 2011-07-22 20:48

hmm dawno nie gralem ale moge zagrac : )

sex, alkohol & black n roll

Dodano: 2011-07-22 21:00

Możnaby odwiedzić stolice :)

a Jack of all trades is master of none

Dodano: 2013-07-28 02:48

Prowadzę w Gnieźnie: Neuroshima, Warhammer.

Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)

Dodano: 2013-10-03 22:43

Jest może jakiś MG z Poznania?

http://pantheion.pl/

Dodano: 2013-10-22 23:24

Gniezno.

Dodano: 2016-03-03 06:54

Martwo tutaj, ja nadal podtrzymuję ofertę prowadzenia, grania. Jakby ktoś był zainteresowany, to czekam na PW.

Dodano: 2016-03-03 21:25

W sumie niedaleko masz do Poznania, tam chyba dość prężnie działają rpg-owcy. Zagadywałes tam?

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło